Ir al contenido principal

Excursió al Jardí Botànic de València

              El dimarts 2 de maig un grup d’alumnes de quart d’ESO de l’IES Almenara, acompanyats pel professorat dels departaments de Biologia i de Plàstica, van tindre l’oportunitat de conèixer el Jardí Botànic de la Universitat de València, un recinte històric on es cultiven més de 4500 espècies d’arreu del món i de tot tipus d’ambients.

            De la mà d’un dels guies del jardí vam poder conèixer la història d’aquest espectacular indret, els seus arbres monumentals i les diferents estratègies que al llarg de l’evolució han desenvolupat les plantes per tal de sobreviure a unes condicions ambientals, de vegades, molt exigents.

            A la zona dedicada a les plantes desèrtiques vam poder descobrir que davant la falta de disponibilitat d’aigua, els cactus no tenen fulles o aquestes s’han transformat en espines, i han desenvolupat tiges amples i arrels superficials per poder absorbir i emmagatzemar la poca aigua que reben.

            Als climes tropicals, en canvi, les intenses precipitacions provoquen un creixement exuberant de la vegetació i la llum és el factor limitant. A l’hivernacle tropical ho vam poder comprovar, amb la presència de lianes que s’enfilen sobre altres plantes per poder trobar la llum, o plantes epífites com les orquídies o les bromèlies que creixen sobre les branques dels arbres.

            D’especial interès per l’alumnat va ser la visita a l’hivernacle de les plantes carnívores, plantes que viuen en sòls pobres en nitrogen i que l’aconsegueixen atrapant xicotets insectes.

            La visita guiada va concloure a l’emblemàtic Umbracle, una estructura construïda l’any 1900, que acull les anomenades plantes esciòfiles, és a dir, aquelles que requereixen d’una certa ombra per a viure. A la seua entrada vam fer la foto del grup.

            En acabar la visita ens vam dirigir a una aula per a fer una activitat relacionada amb l’ADN, la molècula de la vida. Es tractava d’extraure l’ADN de un plàtan i val a dir que tot l’alumnat es va implicar al màxim i tots ho van aconseguir. Enhorabona!!!

Si cliques damunt de la imatge, en podràs vore moltes més.


Entradas populares de este blog

JORNADAS PUERTAS ABIERTAS IES ALMENARA 19-20

¿Estás pensando dónde estudiar? No lo dudes, IES Almenara es tu instituto. Nuestros pilares: calidad en el aprendizaje, atención individualizada del alumnado y el diálogo como método de resolución de conflictos. Presentación de solicitudes del 17 al 25 de junio. Clica en la imagen y te presentamos nuestro instituto.

MATRICULACIÓ CURS 22-23

¡¡ATENCIÓN!! Abierto el plazo de MATRÍCULA para el curso 2022-2023 Cursos 1º ESO y 1º Bachiller se hace con sobre (recoger en administración del centro en caso de no tenerlo) Cursos 1º FPB con sobre cuando salgan las listas provisionales y 2º FPB los matriculamos en el centro Cursos 2º ESO, 3º ESO, 4º ESO y 2º Bachiller se hace online a través de ESTE ENLACE : PLAZO: hasta el 5 de julio a las 24h ATENCIÓ!! Obert el termini de MATRÍCULA per al curs 2022-2023 Cursos 1r ESO i 1r Batxiller es fa amb sobre (recollir en administració del centre en cas de no tindre-ho) Cursos 1º FPB amb sobre al eixir les llistes provisionals i 2n FPB els matriculem en el centre Cursos 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, 2n Batxiller es fa en línia a través d' AQUEST ENLLAÇ https://padlet.com/iesalmenara/ftkyt9c1ya7i324g TERMINI: fins el 5 de juliol a les 24h

ATENCIÓ!!