Ir al contenido principal

ESPECTACLE BÉSAME 2.0 I EXPOSICIÓ DE CARLES SANTOS A LA SALA SANT MIQUEL DE CASTELLÓ

El passat dilluns 4 de febrer l’alumnat de 1r de Batxillerat va assistir, a la Sala Sant Miquel de Castelló, a l'obra de dansa-teatre Bésame 2.0, representada i ballada per Pepa Cases. L’alumnat no sols hi va assistir sinó que també hi va participar de manera activa.
En aquesta obra Pepa Sales representa, tant amb el relat del cos com amb el relat de les paraules, un exemple de relació tòxica de parella que acaba desembocant en violència de gènere, entenent per violència de gènere també tota una sèrie de tractaments verbals violents i de gestos agressius. L’obra exposava també com de vegades s’ix d’una relació tòxica per a caure en una altra igualment de tòxica, com es van repetint patrons de comportament si no es pren consciència del maltracte. I finalment també s’hi representava com sí que és possible la convivència de parella de manera enriquidora i sense violència.
L’obra era de tant en tant interrompuda per la mateixa actriu i per una agent especialitzada en igualtat, que aprofitaven per a interpel·lar al públic sobre el que estava passant i què en pensaven. Finalment es va obrir un debat llarg i complet sobre tots els temes que suscitava l’obra (gels, confiança mal entesa, maltractament, abús, amor idealitzat, asimetria en relacions, restricció de llibertat...) en el qual va participar molt activament una part de l’alumnat de l’institut. Una experiència molt enriquidora i colpidora!
Per a acabar-ho d’adobar, en la mateixa sala on es va desenvolupar l’obra i el debat hi havia una exposició del gran artista de Vinaròs Carles Santos (1940-2017), amb pianos crucificats, pianos amb orelles, dits de pianistes, Bachs entre sardines, i cares plenes de caragols...

https://photos.app.goo.gl/kw2o46Vp5M6tX5UU8

Entradas populares de este blog

JORNADAS PUERTAS ABIERTAS IES ALMENARA 19-20

¿Estás pensando dónde estudiar? No lo dudes, IES Almenara es tu instituto. Nuestros pilares: calidad en el aprendizaje, atención individualizada del alumnado y el diálogo como método de resolución de conflictos. Presentación de solicitudes del 17 al 25 de junio. Clica en la imagen y te presentamos nuestro instituto.

MATRICULACIÓ CURS 22-23

¡¡ATENCIÓN!! Abierto el plazo de MATRÍCULA para el curso 2022-2023 Cursos 1º ESO y 1º Bachiller se hace con sobre (recoger en administración del centro en caso de no tenerlo) Cursos 1º FPB con sobre cuando salgan las listas provisionales y 2º FPB los matriculamos en el centro Cursos 2º ESO, 3º ESO, 4º ESO y 2º Bachiller se hace online a través de ESTE ENLACE : PLAZO: hasta el 5 de julio a las 24h ATENCIÓ!! Obert el termini de MATRÍCULA per al curs 2022-2023 Cursos 1r ESO i 1r Batxiller es fa amb sobre (recollir en administració del centre en cas de no tindre-ho) Cursos 1º FPB amb sobre al eixir les llistes provisionals i 2n FPB els matriculem en el centre Cursos 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, 2n Batxiller es fa en línia a través d' AQUEST ENLLAÇ https://padlet.com/iesalmenara/ftkyt9c1ya7i324g TERMINI: fins el 5 de juliol a les 24h

ATENCIÓ!!